1. Forró Whisky Alma
Összetevők:
• 50 ml whisky
• 200 ml forró almabor (vagy almalé)
• 1-2 rúd fahéj
• 2-3 szegfűszeg
• 1 evőkanál méz
• Narancsszeletek díszítéshez
Elkészítés:
Egy serpenyőben melegítsük fel az almabort a fahéjjal és szegfűszeggel együtt, majd adjuk hozzá a mézet. Forralás előtt vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a whiskyt, majd egy hőálló pohárba töltsük át. Díszítsük narancsszeletekkel és egy fahéjrúddal, ami tovább fokozza az ital fűszeres aromáját.
Tipp: Ez az ital nemcsak felmelegít, de az alma és a fűszerek kombinációja ünnepi hangulatot varázsol.
2. Karamellás Rumos Forralt Bor
Összetevők:
• 150 ml vörösbor
• 30 ml sötét rum
• 1 evőkanál karamellszirup
• 1 narancs héja és egy kis leve
• 1 rúd fahéj
• Egy csipetnyi szegfűszeg
Elkészítés:
Forrósítsuk fel a bort és adjuk hozzá a fahéjat, szegfűszeget, valamint a narancs héját és egy kis levet. Keverjük bele a karamellszirupot és a rumot, és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A karamell édessége és a rum intenzitása egyedi, selymes ízt kölcsönöz ennek a forralt bornak.
Tipp: Ha szereted az édesebb koktélokat, próbáld ki több karamellsziruppal!
3. Mézes Fűszeres Gin
Összetevők:
• 50 ml gin
• 20 ml mézszirup (méz és víz keveréke)
• 1 szelet gyömbér
• 1 csipet fahéj
• Szárított narancskarikák és egy kis rozmaring díszítéshez
Elkészítés:
Keverjük össze a gin-t a mézsziruppal, majd adjuk hozzá a gyömbért és a fahéjat. Hagyjuk egy-két percig állni, hogy az ízek összeérjenek, majd szűrjük le egy pohárba. Díszítsük rozmaringgal és szárított narancskarikákkal. Ez a koktél fűszeres, mézes karakterével igazi téli különlegesség.
Tipp: Ha fokozni szeretnénk az ünnepi hatást, adjunk hozzá egy kis kardamont is.
4. Csokoládés-mogyorós Espresso Martini
Összetevők:
• 40 ml vodka
• 20 ml mogyorólikőr
• 20 ml eszpresszó
• 10 ml csokoládészirup
• Csokoládéreszelék a díszítéshez
Elkészítés:
Rázzuk össze a vodkát, mogyorólikőrt, eszpresszót és csokoládészirupot egy shakerben jéggel. Szűrjük egy pohárba, és díszítsük csokoládéreszelékkel. A kávé és a csokoládé találkozása erőteljes, gazdag ízélményt kínál, tökéletes desszertital lehet akár egy ünnepi vacsora után is.
Tipp: A tetejére szórt csokoládéreszelék még látványosabbá teszi ezt a koktélt.
5. Fűszeres Puncs
Összetevők:
• 150 ml vörösbor
• 50 ml brandy
• 100 ml narancslé
• 1 evőkanál méz
• Fahéj és csillagánizs díszítéshez
Elkészítés:
Keverjük össze a vörösbort és a brandyt egy lábasban, majd adjuk hozzá a narancslevet és a mézet. Lassú tűzön melegítsük fel, de ne hagyjuk forrni. Tálaljuk forrón, egy fahéjjal és csillagánizzsal díszítve, ami ünnepi aromát ad az italnak.
Tipp: Ez a puncs remek választás, ha több vendégre számítunk, mivel könnyedén nagyobb adagban is elkészíthető.
A téli időszak tökéletes alkalom arra, hogy kipróbáljunk új és különleges koktélokat, amikkel nemcsak magunknak, hanem vendégeinknek is örömet okozhatunk. A fent bemutatott koktélok nemcsak felmelegítenek, hanem ínycsiklandó ízvilágukkal és látványukkal is hozzájárulnak az ünnepi hangulathoz.
Készüljünk a télre, kísérletezzünk bátran, és élvezzük az ízeket!
Webshopunkban széles választékban találsz Aperolt és egyéb alkoholtartalmú italokat, amik a koktélokhoz szükségesek! Rendelj nagy mennyiségben alkoholos italokat, gyors ás akár ingyenes kiszállítással, vagy vedd igénybe BV Expressz – 2 órás szállításunkat!
Legyél Te is viszonteladó partnerünk! Nincs más dolgod, mint regisztrálni és élvezni a BrandVibes által nyújtott előnyöket! Kérdés esetén keress Minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken:
Telefon: +36 70 563 9528
E-mail: info@brandvibes.hu