Leírás és Paraméterek
Ez a 2000-ben kiadott ital arany és platina díjat nyert a Nemzetközi Rum Fesztiválon a szuper-prémium kategóriában.
A lepárló 1976-ban alakult meg, nevét Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tisztelegve kapta. A Zacapa rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (cukornád mézből) készítik, ami ritka eljárás a melasz alapú rumkészítéshez képest. Az érlelés során pedig Spanyolországban készülő sherry hordókban használják a solera elnevezésű érlelési metódust. Ennek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják, és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, egészen a legfelső hordóig. Ez biztosítja az állandó ízt és minőséget.
A lepárlást a tengerszinten végzik, a cukornád ültetvények közelében, míg az érlelés folyamata elkülönítve, magasan a hegyekben, 2300 méteres magasságban zajlik, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában, ahol az átlagos hőmérséklet 16-17 fok körül mozog.
Ezek a különlegességek, valamint Lorena Vazquez keverőmester szakértelme nagyban hozzájárulnak a Ron Zacapa rumok sikereihez. A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, köztük a Zacapa volt az első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába. A Beverage Testing Institute Chicagóban 95 feletti pontokkal jutalmazta italait.
Alkoholtartalom | 40% |
Gyűjtő csomagolás | 6 db / karton |
Ital fajta | Rum |
Kiszerelés | 0.7 liter |
Kiszerelés fajtája | palack |
Szállítási idő | 1-4 munkanap |