Leírás és Paraméterek
Egy kifinomultan lágy és bársonyos ízű, kiegyensúlyozott rum, melyet krémes karakterében a karamellizált gyümölcsös és melaszos jegyek finom fűszeres aromákkal egészülnek ki. Remekül fogyasztható önmagában vagy jégre töltve, emellett kiváló alapanyag különleges koktélokhoz.
Az 1800-as évek elején spanyol telepesek - Benjamin és Eduardo Camp testvérek és partnerük, Evaristo Alvarez - telepedtek le Kubában. Különleges rumjukat titkos receptre és a híres spanyol sherry / brandy gyártási módszerekre építették. A Matusalem Rum márka 1872-ben született, a név az "idősebb, mint Matusalem" kifejezésből ered, utalva a rum hosszú érlelésére. A márkát nem rengette meg sem a kubai viszály, sem az amerikai szesztilalom, és még a család száműzetése sem végzett vele. 1997-ben Dr. Claudio Alvarez, az alapító ükunokája újraélesztette a legendás márkát.
A Matusalem rum különlegessége a legmagasabb minőségű alapanyagok felhasználása és a több mint 100 éves változatlan családi recept és eljárás.
A Matusalem különlegessége az is, hogy érleli a legtisztább, legfinomabb lepárolt alkoholt, így minimalizálva az amil-alkohol tartalmat, amely a másnaposság fő okozójának tartott része. Az érlelés Solera eljáráson alapul, melyet először e termék készítése során adaptáltak a rumokra. Jelenleg mindössze 6 rummárkánál alkalmazzák ezt a módszert világszerte.
A Matusalem többszörös díjnyertes, legendás prémium kubai rum márkája.
Az érlelés során alkalmazott Solera eljárás azt jelenti, hogy a hordókat egymásra rakják, és minden évben a legalsó sorban lévő hordókból palackoznak le, majd ezeket a hordókat friss párlattal pótolják, haladva felfelé a legfelső hordókig, ahol mindig új párlat kerül. Ebben az eljárásban a legidősebb összetevők akár 23 évig is érnek a hordókban.
Alkoholtartalom | 38% |
Gyűjtő csomagolás | 6 db / karton |
Ital fajta | Rum |
Kiszerelés | 0.7 liter |
Kiszerelés fajtája | Palack |
Szállítási idő | 1-4 munkanap |